Plume cake cseresznyével
Igazi nyári hűsítő recept Lotti ajánlásával.
Plump Cake cseresznyével
Hozzávalók:
350 gr liszt
250 gr cukor
4 szobahőmérsékletű tojás
120 gr olvasztott vaj
80gr tej
300 gr magozott cseresznye
10 gr sütőpor
Egy citrom leve
Egy csipetnyi só
A mázhoz:
1250 gr porcukor
½ citrom leve
Elkészítés:
A tojásokat keverjük el a cukorral, mossuk meg és magozzuk ki a cseresznyét, vajazzuk és lisztezzük ki a PlumCake formát.
Egy tálban keverjük össze a tojásokat a cukorra, adjuk hozzá az olvasztott vajat, keverjük el a lisztet a sütőporral, majd tegyük a tálba, a tejjel és a csipetnyi sóval együtt.
Végül adjuk hozzá a citrom levét. Jól keverjük össze a hozzávalókat.
A kimagozott cseresznyét enyhén forsassuk meg lisztben.
A masszát a cseresznyével keverjük össze és a kivajazott és kilisztezett formába öntsük bele.
170 C fokon 40 percig süssük. J
A massza elkészítése:
Öntsük a porcukrot egy tálba és adjuk hozzá a ½ citrom kicsavart levét, keverjük krémes állagúvá, ha túl keménynek találjuk a masszát adjunk hozzá még egy kis citromlevet. Majd kenjük rá egy kenőkanál segítségével a kihült plam Cake-re.
|